Billån – Hvor får du det billigst?

Et billån er ikke som et almindeligt forbrugslån, det er helt anderledes og derfor er det også billigere i rente, men også med hæftelse. Lånefirmaet tager pant i din bil, så de altid kan få din bil udleveret, hvis du ikke betaler.

Hvor finder ud et billigt billån?

BillånDer hvor du ser på bil, har de typisk en eller to muligheder for at hjælpe dig med lån og de får en klækkelig hyre for at skaffe dig som kunde. Det betyder du ofte kan finde lånemuligheder billigere på nettet end hos bilforhandleren. Forvent en forskel på omkring 5.000 over lånets løbetid i forskel. Men det er kun hvis du sammenligner direkte med samme lånefirma som bilforhandleren til byder lån fra. Gennemgå alle de muligheder du kan finde online og sammenlign både :

  1. Oprettelsesgebyr
  2. Årlig omkostninger i procent

Oprettelsesgebyr på billån

Meget ofte har man det med at se stort på gebyret for oprettelse af lånet, men det er faktisk et kæmpe stort beløb kontra et almindeligt billån, – ofte helt op til 10% Gebyret består af statsafgifter og lånefirmaets gebyr. Her sikrer de sig, at de kommer til at få en godt fortjeneste også selv om du ikke betaler lånet hele perioden. Gebyret indgår ikke i renten som de oplyser og derfor kan et lånefirma sagtens vise 1% i rente for billån og tage 25.000 i oprettelse, så den effektive rente alt inklusive bliver 5%.

ÅOP

Det årlige omkostninger i procent indeholder renterne pr. år og omkostningerne til oprettelse, her får du med andre ord et langt bedre billede af den effektive rente på lånet. Det er den du skal gå efter at få så lav som mulig.

Få 3 tilbud på lån til din nye bil her

Spar tid, få 3 gratis helt uforligtende tilbud på billån i din indbakke

Billån – Din første bil

Skal du ud og låne til din første bil, eller vil du bare gerne undersøge markedet for billån ekstra grundigt, så kommer du godt på vej heri artiklen, hvor vi ser på alt det grundlæggende og hvad du bør være særligt opmærksom på.

Kan jeg få et billån?

Når du henvender dig til et lånefirma eller en bank, vil de altid begynde med at se på din betalingsevne og lave en kreditvurdering af dig.

Her ser de på din indtægt, din boligsituation, din alder og uddannelse m.m.

Herefter ser de nærmere på hvordan en ny post på dit budget vil påvirke dit rådighedsbeløb -og til det skal de bruge et budget fra dig af.

Har du en budgetkonto, er det ret nemt for dem at overskue din økonomi.

Sidst men ikke mindst vil de ofte bede om dine selvangivelser fra de sidste par år, så de kan se om du har gæld til det offentlige.

Bankerne har ofte en mere skrap kreditvurdering, hvor du skal tjene mere for at låne det samme beløb kontra lånefirmaerne.

Ud over en positiv kreditvurdering, skal du være :

  • Fyldt 18 år
  • Have kørekort
  • Have en indtægt på over 60.000 om året
  • Være dansk statsborger
  • Bilen skal kaskoforsikres

Sådan gennemskuer du et billån

Når du sammenligner de forskellige lån, vil du se en rente, et oprettelsesgebyr, månedligt gebyr og en samlet pris for tilbagebetaling af hele lånet, altså hvad det i alt kommer til at koste når lånets sidste afdrag er betalt.

Sammenlign altid med samme løbetid

Hvis du altid sammenligner de forskellige lån med f.eks. en løbetid på 6 år, ja så kan du direkte sammenligne begrebet ÅOP = Årlige omkostninger i procent.

Den procentsats fortæller hav lånet koster om året i procent, når ALT er indregnet.

Du kan derfor direkte sammenligne de mange lån og se hvilket, der er billigst.

Billån med pant og udbetaling

Et billån er anderledes end et forbrugslån, da banken kan bede dig komme med en udbetaling. Den giver banken en sikkerhed for ikke at tabe hele beløbet hvis du f.eks. Afgår ved døden eller grå personligt konkurs.

Udbetalingen er nemlig bankens til du har betalt lånet og ingen kan nappe den.

Derfor giver banken også en lavere rente, hvis du stiller med en pæn udbetaling,

Langt de fleste lånefirmaer og banker vil kun låne til dig, hvis de kan få pant i bilens værdi med samme beløb som du låner.

Pantebrevet betyder de kan hente dig bil og sælge den, hvis du stopper dine afdrag.

Bilen bliver typisk solgt på en auktion og kommer der flere penge ind end de har pant, får du resten. (meget sjældent)

Vær særligt opmærksom på stiftelsesomkostningerne

Går du ind til en bilforhandler og vælger det første lån han tilbyder, så husk et sted firmaerne, der reklamerer med lav rente tjener deres penge, det er op stiftelsesomkostningerne – altså det beløb du skal betale for at oprette lånet.

Det kan nemt blive 25.000 og så hjælper de jo ikke renten er lav.

Det er derfor ÅOP du skal se på , hvor alle omkostninger for lånet er indregnet.

Der kan ikke fuskes med ÅOP ved at lade andre gebyrer være højere – ÅOP skal indeholde ALT.

Du kan også vælge at sammenligne de forskellige lån ved at se på det samlede beløb som skal tilbagebetales.

Det skal fremgå tydeligt og her er det pludselig også meget tydeligt om det er et billigt eller dyrt lån du ser på.

Rent skatteteknisk er det en fordel at så mange af udgifterne er renter, da de er fradragsberettigede, hvilket stiftelsesomkostninger og månedlige gebyrer ikke er.

Har du derfor to lån, der koster det samme, skal du vælge det med højeste rentesats.

Lån til brugt bil

Når du låner til en ny bil, kan du vælge en løbetid på mellem 10 og 12 år, det afhænger lidt af hvilken type bile du ser på og hvilke vilkår lånefirmaet har.

Men ser du på en brugt bil, er det straks noget andet.

Her vil det typisk være bilens alder, der bestemmer hvor lang løbetid du kan få på lånet.

Er bilen 5 år, vil du kunne få 5 års løbetid på lånet og meget sjældent mere.

Her ser man altså på bilens alder og giver dig lov til at den må være 10 år, når du betaler sidste afdrag – måske 12, hvis det er en Audi, der holder prisen.

Billån til gamle biler

En bil kan jo meget nemt bliver over 10 år og stadigvæk være enormt lækker.

Her vil lånefirmaerne ofte kun give et 2 – 3 års lån.

Det kan derfor være meget svært at købe en brugt luksusbil med et lån. Det bliver voldsomme afdrag, der skal ligges hver måned.

Bilen skal kaskoforsikres – Det er et krav

Mange unge fravælger kasko på den første bil, da det simpelthen er for dyrt, særligt hvis der vælges en bil med stor motor.

Men det er ikke noget man selv kan vælge, hvis der optages et billån, her vil kravet være at bilen er kaskoforsikret – Ja, med mindre der er tale om et lån på 30.000.

Du skal derfor også tjekke hvad en kaskoforsikring vil koste pr. måned og indregne den udgift i dit budget sammen med afdraget på bilen.

Få 3 tilbud på bilforsikring med KASKO her, så er du klar til at låne

Kan bilen forsikres?

Når du vælger en ny bilforsikring, er der flere vigtige faktorer, du skal være opmærksom på. Her er nogle ting, du bør overveje, før du træffer din beslutning:

  1. Dækning: Undersøg omhyggeligt, hvilke typer dækning der tilbydes af forsikringsselskabet. Typiske dækninger omfatter ansvarsforsikring, kaskoforsikring (til skader på din egen bil) og tillægsdækninger som vejhjælp eller førerulykkesforsikring. Vælg en forsikring, der passer til dine specifikke behov og budget.
  2. Præmieomkostninger: Sammenlign præmieomkostningerne mellem forskellige forsikringsselskaber for at sikre, at du får en rimelig pris. Husk at prisen ikke bør være den eneste faktor, der tages i betragtning, da dækningens kvalitet og service også er vigtige.
  3. Selvrisiko: Vær opmærksom på selvrisikoen, som er det beløb, du selv skal betale, hvis du har en skade. Overvej om du har råd til den fastsatte selvrisiko, og om det er en acceptabel risiko for dig.
  4. Forsikringsvilkår: Læs grundigt forsikringsvilkårene, herunder undtagelser, betingelser og begrænsninger. Forstå, hvad der er dækket, og hvad der ikke er, for at undgå ubehagelige overraskelser i tilfælde af en skade.
  5. Kundeservice og anmeldelsesprocessen: Undersøg forsikringsselskabets ry og omdømme ved at læse anmeldelser og vurderinger fra andre kunder. Vurder også kvaliteten af deres kundeservice og hvor hurtigt og effektivt de håndterer skadesanmeldelser.
  6. Rabatter og bonusordninger: Spørg om eventuelle rabatter eller bonusordninger, som forsikringsselskabet tilbyder. Dette kan omfatte ting som skadesfri bonus, flerforsikring eller andre incitamenter, der kan reducere dine præmieomkostninger.
  7. Forsikringsbetingelser og udløbsdatoer: Vær opmærksom på forsikringsbetingelsernes varighed og udløbsdato. Nogle forsikringer kan have en fast periode, mens andre kan være løbende og kan opsiges med varsel. Vær sikker på at forstå, hvordan du kan opsige forsikringen, hvis du senere ønsker at skifte forsikringsselskab.

Det er vigtigt at bruge tid på at undersøge og sammenligne forskellige forsikringstilbud, inden du vælger en ny bilforsikring. Husk at tage hensyn til både dækning, omkostninger og forsikringsselskabets omdømme for at træffe en informeret beslutning, der passer til dine behov og prioriteringer.