Spareguiden – Lær at spar effektivt

Når der sker en pludselig ændring i indkomsten, har mange svært ved at skifte over til lavere forbrug med det samme go ofte vil det tage ret lang tid før de forskellige luksus vaner er udskiftet med mere billige vaner.

Har du behov for at skifte til BILLIGE vaner / forbrug netop NU, så kan du lærer her hvordan du lettest kommer i gang med processen og rent faktisk får succes med det.

Analyser dit forbrug

Du bruger penge på alt muligt og du har et ret godt indblik i hvad det er, men når det kommer til stykket, ja så har vi sjældent ret meget styr på hvor det er vi kan spare lettest.

Det finder du ret nemt ud af ved at bruge vores metode.

1 måned med komplet notering af forbrug

For at få forståelse for hvad det egentlig er du render og fyrer penge af på, så skal du lave en lille ”kina-bog” (kan købes i Søstrene Grene for 3 kroner).

I den notere du ALT hvad du bruger penge på, så det er nemt at læse.

F.eks. så skriv ned, når du har været ovre og handle.

Mad 500
Personlig pleje 140
Slik 100
Cigaretter 350
Rødvin 275
Hårfarve 399

Del det hele op i kategorier, så du let kan få et overblik over hvad det egentlig er du render og køber. I ovenstående eksempel kunne kunne hårfarve og cigarretter jo spares væk, så der var dobbelt så meget til mad – måske man skulle holde med at ryge og måske det er ligemeget med den der hårfarve, når det kommer til stykket? (Hvis prisen kommer forbi på hesten, ja hvis han så er Prinsen du skal have, så er han nok ret ligeglad med om du er blondt eller kommunefarvet)

Det hele handler om at se dit forbrug oppefra og se det som var det en andens forbrug – Hvor er det komplet idiotisk og unødvendigt for at overleve og hvor er det faktisk ret godt?

Du behøver jo nok ikke vild dyr lak på dine negle for at overleve..eller?

Er det så bedre din søn ikke kan komme til fodbold? eller burde du begynde, at opfører dig lidt voksent og se på børnenes -og din partners behov frem for dine egne

Det hele er noget du selv bestemmer og med din blok, hvor du skriver alle udgifter ned, ja så får du sandheden direkte i fjæset.

Gør det hver eneste gang du er ovre og handle.

Ja og tænkt over hvad du skal købe INDEN du står ovre i Føtex / Netto.

Du kan opnå enorme besparelser ved ganske simpelt at planlægge, hvad madretterne til aftensmaden skal stå på i en uge og handle ud fra din madplan. (Det er helt vil dt hvad man kan spare)

Lær af dit forbrugsmønster

Du vil meget hurtigt ligge mærke til, at du har bestemte vaner, som koster ekstra, måske køber du altid lige en pose Chips, en Cacao mælk og et par trøfler ved bageren, så du kan hygge, når du kommer hjem.

Men har du behov for de ekstra kalorier? Måske kan du skifte dem ud med noget andet, der stadigvæk er ”OK” til hygge.

Du skal jo ikke fjerne din ugentlige hyggetid efter shopping, du skal blot gøre den lidt billigere -og måske som ekstra Win / Win sundere.

Måske kan du lave en hvidløgsdip fra bunden af og bruge agurk til dip – kontra en pose chips – prisen vil nok være stort set den samme, men det er langt sundere.

Du vil ret hurtigt kunne se hvor det er du bruger flest penge og hvor det er nemt, at ændrer i dine vaner og spare penge.

F.eks. kan et kålhoved til 30 kroner og to dåser tomater + lidt krydderier blive til en suppe, der både er enormt lav på kalorier og smager fantastisk – Den suppe kan blive dit mellem måltid i en hel uge for under 100 kroner -og er du overvægtig, vil du se fedtet forsvinde, jo mere du spiser af suppen, des mindre vejer du.

Lav en dag med Luksus

Når der skal spare og alt luksus spares væk, kan det hele meget nemt blive pænt kedeligt. Det skal det ikke være hele tiden, for så går du ganske enkelt kold i det.

Lav en fredag eller lørdag, hvis der bruges ekstra på madbudgettet.

Det kan være en Ribeye og en flaske rødvin + alt muligt, så det bliver et helt fantastisk måltid.

Det koster måske 200 om ugen at have den der luksus-dag, men så har du noget at se frem til og vente på i løbet af ugen, det gør det altså bare SÅ meget lettere at spare alle de andre dage,

Har du børn kan det f.eks. være Pizza om fredagen til når I ser et ynglings-program i TV.