Hjælp til lån!

Du er måske i en situation, hvor du har behov for at lave et lån, men du har som sådan måske ikke prøvet at låne før eller svært ved at finde et lånefirma, der vil give dig et lån?

Hvor kan du få hjælp til et lån?

Som udgangspunkt er det en rigtig god ide, at tage en tur forbi din bank. Du har måske været der og fået en nedladende afvisning og det er slet ikke så negativt som det føles.

Giver banken dig afslag, betyder det nemlig, at din økonomi vil have svært ved at klare et nyt lån og du derfor måske bør tænke i andre baner.

Alternativer til et banklån

Banken vil have høj sikkerhed og de kender din økonomi ret godt, så siger de nej til at låne dig det beløb du gerne vil have, ja så er der en ret god grund og du bør derfor overveje en ekstra gang om det nu også overhovedet er en udvej at låne penge kontra andre muligheder?

Skal du f.eks. holde en konfirmation, kan du f.eks. slev lave alt maden sammen med dine venner kontra at få det leveret udefra.
Veninder kan servere maden og lokalerne kan være et nærtliggende forsamlingshus.

Den tilgang kontra ”Vi skal have det hele på en dyr restaurant” kan hurtigt spare 30.000.

Med andre ord, er det overhovedet nødvendigt, at låne?

Et lån er nødvendigt

Hvis der ingen anden vej er, end at låne, ja så bør du i det mindste bruge et par dage på, at finde det lån, der er billigst Det kan du vel lige overleve i kampens hede.

Her et det hjælp til selvhjælp du får

Det lån du skal finde, skal være det billigste i Danmark, men den løbetid (antal år der afdrages) som du har behov for.

Derfor skal du ud og surfe lånehjemmesider og banker.

Du kan lige så godt afsætte en uge til projektet

Du skal nemlig til at tjekke lånemulighederne ud i hele Danmark og ind på et hav af hjemmesider og anmode om et lån.

Anmod om et lånetilbud hos mindst 10 forskellige lånefirmaer/banker og sammenlign det de tilbyder.

Her skal du se på ÅOP, altså renten pr. år og hvilken løbetid de tilbyder, da den får stor indflydelse på det beløb du skal betale pr. måned.

Vælg det tilbud du får med laveste rente og en læbetid, der giver et samlet beløb pr. måned du nemt kan betale.

Sæt dig ikke for hårdt i et lån

Husk at tænk flere år frem, det beløb du skal afdrage pr. måned, skal du betale i mange år frem og hvis der er planer om efterskole eller andet, som kommer til at koste, ja så husk at tænk mindst 15 år frem.

Der kan også være positive gevinster i løbet af de næste 15 år, måske flytter et par unger hjemmefra, så udgifter til mad og tøj falder voldsomt, ja og du kan flytte i en mindre lejlighed etc.