Lån som 18 årig

Du er 18 år eller tæt på og du har behov for et mindre lån for at købe noget vigtigt til dig liv, det kan f.eks. være en dyr bærbar computer eller en bil.

Hvad du har behov for er ikke så vigtigt, det der er vigtigt for banken er, at du ikke har lånt før og de derfor ikke kan se om du kan finde ud af at afdrage hver måned.

Få en kautionist på

Banken vil typisk bede dig om at find én kautionist, der vil gå alle in på dit lån og kautionere for dig, så banken kan få pengene hos ham/hende, hvis du ikke kan finde ud af at betale.

Det er helt normalt og banken ser både på din forældres økonomi og hvordan din egen økonomi ser ud frem til nu.

Måske har du haft arbejde i et supermarked og tjent gode penge, så du kan frem vise en god økonomi, måske du kun har været på S.U og levet af dine forældre.

I stort set alle tilfælde vil du være en så ny kunde hos banken mht. lån, at de er meget i tvivl om, at du kan løfte opgaven og derfor vil de bede om en underskrift fra en kautionist, der har en stabil økonomi.

Hvor meget kan du låne som 18 årig?

Forvent ikke det helt store fra en bank, de er meget strikse og du får ikke lov til at låne ret meget, hvis det er til komplet ligegyldige ting som f.eks. en bil.

Her skal du ikke forvente at få lov til at låne mere end omkring 25.000 og typisk med en kautionists underskrift.

Vil du gerne låne f.eks. 50.000 så bør du overveje hvad du egentlig har gang i.

Som 18 årig har du absolut ikke behov for noget, der koster 50.000,- det vil være rent luksus og noget du kan spare op til den næste mange år.

Er der tale om udgift ti len uddannelse f.eks. luftkaptajn, så er det jo helt fornuftigt, men banken tør ikke indgå en så høj risiko og du vil få et nej, men måske kan du få et ja, men en stærk økonomisk kautionist.

Og hvem vikl ikke gerne give sin nevø eller fætter muligheden for at få deres drømme som kautionist på deres lån?

Med andre ord, spørg i familien hvis forældrene ikke gider eller har mulighederne, der skal nok være en som træder til.

Lån så lidt som muligt

Som meget ung vil et lån være med til at skabe en grundlæggende dårligere økonomi fremadrettet og det er det for enormt vigtigt, at du KUN låner nøjagtigt lige præcist det beløb du har behov for.
Låner du bare 10.000 ekstra, kan de i løbet af afdragsperioden bliver til 80.000.

Det kan meget nemt ende med at bliver forskellen på en dejlig studietid og ”for helvede lorte lån” studietid og ekstra arbejde på tanken.

Med andre ord, lån det du har behov for og intet andet.

Se låneoversigten her