Sælg ud af dit gods og få et kontanter

I programmer som Luksusfælden vejleder de brugerne til at se på hvilke ejendele de har i boligen, som de rent faktisk ikke bruger, har behov for eller som er meget dyre kontra de de bruger dem.

Sælg alt det du ikke bruger

Du har som alle os andre garanteret for et pænt stort beløb i tøj, computer, tv, hi-fi, kamera, mobiler og alt muligt andet, som andre gerne vil købe, hvis du sætter prisen lav nok.

Kom af med lortet

Det kan være svært at sætte noget til salg, som du måske har betalt 8.000 for og se det ryge for 2.000. Men de 2.000 er bedre end du har noget lort i skabet du ikke bruger – det er nu du skal sælge, det bliver kun mindre værd hvert eneste år.

De 2.000 kan du så bruge på at få lukket lidt huller i regnskabet eller til forkælelse – Det er penge du selv skaffer ved at give et afsavn og realisering af værdier – så man må godt købe en bøf og en flaske rødvin.

Sælg på DBA eller Facebook marketplace

Find de steder hvor det er billigt at sætte til salg og hvor der er mange brugere.

Facebook grupper er også et rigtigt godt sted f.eks. Køb / salg Århus.

Der får du adgang til at vise dine ting til enormt mange brugere på en gang.

Har du noget specielt

Har du et arvestykke, et guldur, billeder fra en kendt maler eller andet du tænker er meget værd, så kan du optage et lån med det du har som pant.

Betaler du ikke lånet tilbage, så beholder lånefirmaet det du er kommet med og du skal ikke betale noget.

Det kan være en let måde at få adgang til et hurtigt lån sidst på måneden, når det presser sig på med udgifter til nødvendige ting som mad og smøger.

Sådan får du pantsat dine værdier

Har du noget som du er ret sikker på har en høj værdi, f.eks. et Rolex ur, dyre smykker i Guld eller andet, så kan du få lov til at låne hos en pantelåner.

Pantelåneren vil vurdere det du kommer med og det som de mener din genstand er værd, vil du kunne få et lån på.

Lånet har så en forholdsvis kort løbetid f.eks. 3 måneder og betaler du ikke tilbage til tiden, så overgår ejerskabet af din værdi til lånefirmaet, der kan sælge den mod at indfri din gæld.

De kan med andre ord sælge det du har pantsat hos dem, mod at dit lån ”forsvinder”

Du får en ret lav vurderingspris

Pantelåneren skal vente 3 måneder på at kunne få lov til at enten få sine penge + renter igen, eller på at få lov til at sælge det du er kommet med.

Derfor er det klart, at de vurdere det du kommer med lavt – som i MEGET lavt.

De skal være sikre på, at de kan sælge dine ting og få m,ere ind end det de låner dig.

Så forvent kun den laveste mulige vurdering overhovedet hos en pantelåner.